info@provataslaw.gr

2310 270 580

Πέτρος Τερζής

Πέτρος Τερζής

Πέτρος Τερζής
Πέτρος Τερζής
2310 270 580, 6976 367 620
terzis@provataslaw.gr

Ο Πέτρος Τερζής αποτελεί εξειδικευμένο συνεργάτη του γραφείου μας σε θέματα δικαίου των οικονομικών, cyberlaw και τεχνολογίας.

Με καταγωγή από το Αιγίνιο Πιερίας, ο Πέτρος αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ το 2015 και στη συνέχεια (2017)  πήρε με Άριστα το Μεταπτυχιακό του Δίπλωμα από το Διιδρυματικό Πρόγραμμα «Δίκαιο και Οικονομικά» που συνδιοργανώνουν η Νομική του ΑΠΘ με το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η διπλωματική του εργασία, με τίτλο «On the Economics of Blockchains: Why do Blockchains exist?» βαθμολογήθηκε με 10. Σήμερεα είναι υπότροφος υποψήφιος διδάκτορας του University of Winchester εκπονώντας τη διατριβή με θέμα τη σύζευξη Δικαίου και Τεχνητής Νοημοσύνης. 

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε ως ομιλητής και διοργανωτής σε δεκάδες συνέδρια προσομοίωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Γενεύη, Βόννη, Βρυξέλλες, Κωνσταντινούπολη), στα οποία διακρίθηκε για τις ρητορικές και ερευνητικές του ικανότητες. Το 2012, σε ηλικία 21 ετών, ίδρυσε τη δική του ατομική επιχείρηση, ένα web portal & webradio το οποίο συγκέντρωνε σε εβδομαδιαία βάση 60 νέους παραγωγούς της πόλης, οι οποίοι έβρισκαν μέσα από το Newn Webradio ένα μέσο δημιουργικής έκφρασης.  Το 2015 ήταν φιναλίστ του Regeneration Program, που διοργανώνει η OTE Academy, ξεχωρίζοντας 200 νέους σπουδαστές από 8000 αιτούντες για να δημιουργήσει ένα pool νέων για σύνδεση με την αγορά. Λίγο νωρίτερα, το 2014 εκλέχθηκε κοινοτικός σύμβουλος στο Ε’ Δημοτικό Διαμέρισμα με την παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» και εν συνεχεία ορίστηκε ως μέλος του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Από το 2017 αφοσιώθηκε στην έρευνα πάνω στον τομέα του Δικαίου και της Τεχνολογίας. Παρουσίασε την έρευνα του στα οικονομικά της Blockchain τεχνολογίας στο Ετήσιο Συνέδριο νέων νομικών του Παγκόσμιου Οργανισμού για το Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο (PEPA/SIEL) στη Λευκωσία, όπου και ήταν υποψήφιος για το βραβείο του καλύτερου paper. Παρακολούθησε στη συνέχεια workshops για την ίδρυση και λειτουργία Initial Coin Offerings (ICOs) ενώ είχε την τιμή να οριστεί μέλος της ερευνητικής ομάδας του European Law Observatory on New Technologies αλλά και εκπρόσωπος του British Blockchain Association στην Ελλάδα. 

Παράλληλα με τα επαγγελματικά του επιτεύγματα είναι επί 15 χρόνια ερασιτέχνης αθλητής μπάσκετ. Συμμετείχε ακόμη στο θεατρικό όμιλο «Βουβό Χειροκρότημα» για τρία χρόνια από τα οποία πέρα από τις υπέροχες στιγμές κρατά και ένα βραβείο Β’ Ανδρικού ρόλου που κέρδισε στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεατρικών ομάδων στο Δίστομο Βοιωτίας, το 2010.

Όταν αφήνει το γραφείο του στο πανεπιστήμιο το κάνει συνήθως για να φωτογραφήσει τοπία της βρετανικής επαρχίας. Θα χαρεί να συζητήσετε μέσω Skype.

We are living toward incredible times where the only constant is change, and the rate of change is increasing. Peter Diamandis

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επικοινωνήστε μαζί μας

Όμιλος Νομικών Προβατά Σωκράτη

Our firm has an excellent reputation and is known for providing quality, individualized service and attention to clients needing services. Our team members are specialized in different fields of law. Do not hesitate to contact us and we will redirect you to the most suitable lawyer taking into account the nature of your case.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Όμιλος Νομικών Σωκράτη Προβατά

Μητροπόλεως 44, 54622, Θεσσαλονίκη

2310 270 580

2310 233 821

info@provataslaw.gr

www.provataslaw.gr