info@provataslaw.gr

2310 270 580

Αρχική // Ο Όμιλος // Η ομάδα δικηγόρων // Αθανάσιος Μόλαρης
Αθανάσιος Μόλαρης

Αθανάσιος Μόλαρης

Αθανάσιος Μόλαρης
2310270580, 6982 431 502
athanasiosmolaris94@gmail.com

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ- ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ο Θάνος, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Ελευθερίου- Κορδελιού, ενώ εισήχθη το 2013 στην Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, λαμβάνοντας το πτυχίο του το Σεπτέμβριο του 2017. Από το Σεπτέμβριο του 2018, έχοντας ολοκληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, ανήκει στον Όμιλο μας, απασχολούμενος αρχικά ως ασκούμενος δικηγόρος, ενώ από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι και σήμερα απασχολείται ως δικηγόρος-συνεργάτης του Ομίλου μας.

Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης παρακολουθώντας το «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών», με κατεύθυνση σπουδών την Ποινική Δικονομία.

Ως μεταπτυχιακός σπουδαστής και παράλληλα ενεργός δικηγόρος, έχει πραγματοποιήσει ακαδημαϊκές έρευνες κι εργασίες αναφορικά με την «Δικονομική μεταχείριση των αυτοτελών ισχυρισμών στο πλαίσιο της Ποινικής Δίκης: Αναιρετικός έλεγχος αυτών», την «Δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας ως όχημα εισόδου του αμέσως παθόντος στην Ποινική Δίκη ως διάδικος υπό το πρίσμα του Νέου ΚΠΔ» και φυσικά την νομολογιακή αντιμετώπιση των ελαφρυντικών περιστάσεων του «Σύννομου Βίου (ά. 84 παρ.2 περ.α΄ Κ) και της «Μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη για μεγάλο χρονικό διάστημα» (ά.84 παρ.2 περ. ε΄ ΠΚ) υπό το πρίσμα του Νέου ΠΚ.

Συγχρόνως έχει εργαστεί σε πολλές υποθέσεις που αφορούν το μεγαλύτερο μέρος του Αστικού Δικαίου, κυρίως δε με τα αντικείμενα του Οικογενειακού Δικαίου, του Ενοχικού Δικαίου και του Κληρονομικού Δικαίου.

Παράλληλα, έχει παραστεί επιτυχώς  ως Νομικός Συμπαραστάτης σε λύση οικογενειακών διαφορών με την διαδικασία της Διαμεσολάβησης, μία διαδικασία η οποία μπορεί να οδηγήσει , με τον κατάλληλο χειρισμό, σε εξωδικαστική επίλυση  της ένδικης διαφοράς.

Έχει χειριστεί υποθέσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα του Οικογενειακού Δικαίου, όπως αγωγές διαζυγίου, αγωγές διατροφής, συναινετικά διαζύγια, αγωγές επικοινωνίας με ανήλικο τέκνο, αγωγές επιμέλειας και συνεπιμέλειας, αγωγές αποκτημάτων, αγωγές για την προσβολή και αναγνώριση πατρότητας, αγωγές μεταρρύθμισης επιμέλειας και διατροφής κλπ.

Όσον αφορά δε το αντικείμενο του Ποινικού Δικαίου, έχει παρασταθεί και εργαστεί σε υποθέσεις τόσο των κοινών Ποινικών Δικαστηρίων, όσο και των Στρατιωτικών Ποινικών Δικαστηρίων (Στρατοδικείο, Αεροδικείο, Ναυτοδικείο)  αλλά και των Δικαστηρίων Ανηλίκων. Η ενασχόληση του με πλείστες υποθέσεις ποινικού δικαίου, τόσο σε κακουργηματικό όσο και πλημμεληματικό επίπεδο, του έχει επιτρέψει να έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στον χειρισμό απαιτητικών και σοβαρών υποθέσεων, ενώ φυσικά διαθέτει πολύ μεγάλη κατάρτιση τόσο σε θεωρητικό-επιστημονικό επίπεδο, όσο και πρακτικό-δικαστηριακό επίπεδο.


Γνωρίζει 3 ξένες γλώσσες, κι ειδικότερα:

-Πτυχιούχος της Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου C2 (PROFICIENCY)

-Πτυχιούχος της Γερμανικής Γλώσσας επιπέδου B2

-Επί πτυχίω σπουδαστής της Ισπανικής Γλώσσας επιπέδου Β2

Πέρα από την εργασία του ως δικηγόρος και νομικός, ασχολείται ενεργά και με τον αθλητισμό, πράγμα που του έχει επιτρέψει να γνωρίζει εμπειρικά και βιωματικά το Αθλητικό δίκαιο, όντας ο ίδιος πληρεξούσιος δικηγόρος Διαφόρων Αθλητικών Σωματείων- Συλλόγων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επικοινωνήστε μαζί μας

Όμιλος Νομικών Προβατά Σωκράτη

Our firm has an excellent reputation and is known for providing quality, individualized service and attention to clients needing services. Our team members are specialized in different fields of law. Do not hesitate to contact us and we will redirect you to the most suitable lawyer taking into account the nature of your case.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Όμιλος Νομικών Σωκράτη Προβατά

Μητροπόλεως 44, 54622, Θεσσαλονίκη

2310 270 580

2310 233 821

info@provataslaw.gr

www.provataslaw.gr